Aktiviteter på Antalyakusten

Även om semesterresan till Antalyakusten är avsedd för sol, bad och avkoppling kan det vara trevligt att roa sig med någon form av aktivitet mellan varven.

Eftersom den turkiska rivieran blivit ett väldigt populärt resmål så finns det en hel del aktiviteter för den som vill ha en aktiv semester. Framförallt finns det så klart gott om vattenaktiviteter i området längs kuststräckan. För de lite mer äventyrliga finns goda möjligheter till flod rafting, dvs forsränning.

För golfspelaren finns det ett stort utbud av golfbanor, framförallt i närheten av Belek där flera golfbanor finns inom kort avstånd.

För den som vill aktivera sig (och sin börs) med att shoppa, får nog Antalyakusten anses vara en form av paradis då det finns gott om marknader och områden med mycket shopping.

Förutom de aktiviteter vi nämner här finns det massor av andra saker man kan roa sig med, till exempel delfinlandet och Aqua Land Park i Antalya där det finns vattenrutschkanor, delfinföreställningar, sjölejon och späckhuggare. Även i Kemer finns en vattenpark, Moonlight Park, som har delfiner.
Längs kusten finns dessutom fågelparker och naturparker och trevliga vandringsleder i skön natur. I några shoppingcenter kan man till och med åka skridsko på isbanor inomhus.