Charter Antalya:

Apollo
TUI
Ving

Antalya

Antalya stad med sina nära 700 000 invånare är den turkiska Rivierans huvudstad och tillika en av de större semesterorterna längs den turkiska Rivieran. Den pulserande storstaden är väldigt vackert belägen i ena änden av en bukt med utsikt över både berg och hav.

Staden lockar med en storstads alla olika ingredienser, nöjesliv, kultur, shopping och sevärdheter, men här finns även sköna stränder att sola på.

Stränderna i Antalya är acceptabla, men inte kustens bästa utan dessa finns längre bort på de andra mer utpräglade badorterna längs kusten. I Antalyas gamla stad går det att bada från en mindre strand, klippor, plattformar och små fina vikar. Några kilometer utanför centrum, åt väster, ligger stranden Konyalti Beach som växlar mellan sand, grus och småsten. Konyalti Beach är cirka fem kilometer lång och här finns möjlighet till en del vattensporter och förfriskningar i strandbarer.

Lara Beach, som är en sandstrand i öster, sträcker sig cirka 10 kilometer och är en av Turkiets längsta stränder. Längs stranden ligger det en del fina hotell vilket gett området namnet "Turkiets Las Vegas".

I Antalya är shoppingmöjligheterna väldigt goda. Här finner du alltifrån olika shoppingcenter, basarer, marknader och affärer till enklare gatustånd. Vid Antalyas paradaveny Atatürkgatan hittar du bland annat Stora basaren med sitt brokiga utbud av allt från kläder och väskor till ädelstenar, mässingsfat, vattenpipor och väldoftande kryddor. I gamla staden ligger butikerna på rad. Shoppingcentret Migros har många märkesbutiker och vid reor så kan du göra riktiga fynd i centret.

Antalya är känt för sitt nattliv och stadens matställen bjuder på alla möjliga typer av läckerheter. Gamla staden vimlar av turkiska restauranger och här finns det något att finna för alla smaklökar. Kring marinan är nattlivet färgstarkt och här myllrar det av folk under hela sommaren. Några kvarter inåt land väntar ett internationellt barliv med alltifrån turkisk saz till tung klubbmusik och disko under bar himmel.