Belek

Belek är en mindre, exklusiv ort som ligger cirka 30 kilometer från Antalya och är uppbyggd kring turismen. Längs den långa stranden ligger de fyr- och femstjärniga hotellen på rad.

Belek består endast av cirka ett tusental åretruntboende och i Beleks centrum finns ett par butiker och restauranger. Detta är resmålet för den som vill koppla av och njuta av lugn och ro i en lyxig miljö på semestern.

Belek anses vara det lyxigaste resmålet längs Antalyakusten då här ligger väldigt fina hotell med mycket hög kvalitet. Många av hotellen har egna privata strandremsor och erbjuder bland annat spa-behandlingar, vattensportsaktiviteter och tennisbanor.

Belek är även det stora resmålet för golfspelare då här ligger elva golfbanor av hög kvalitet inom 10 kilometers radie. 1994 byggdes den första golfbanan och sedan dess har tanken varit att Belek skulle bli den främsta golfstaden i Turkiet.

Stränderna i Belek är 12 kilometer långa med grovkornig sand. Stränderna ligger i anslutning till hotellen och är oftast privata. Det finns vattensporter, solstolar och parasoller att tillgå på stränderna, och ibland kommer sköldpaddor på besök för att lägga sina ägg här. Det kan ibland förekomma höga vågor längs Beleks stränder.

I Belek kan man änga sig åt aktiviteter som golf, tennis, vattenskidor, vindsurfing, kanoter och hästridning med mera.

I Belek finns små butiker på hotellen, trevliga marknader och souvenirbutiker. Det är framför allt läder och guld som säljs här. Den som är riktigt shoppingsugen kan enkelt ta bussen de 3 milen in till Antalya för att shoppa, eller åka de 4 milen till Side där shoppingen också är bra.

Nöjeslivet är koncentrerat kring de olika hotellen, men det finns ett antal olika barer och även ett par diskotek i Belek. För den som vill uppleva ett större utbud av nattlivet ligger Antalya en kort bussresa bort.