Golf på Antalyakusten

Några mil från storstaden Antalya finns golfens eget Mecka, i orten Belek. Här finns det elva olika golfklubbar, flera av dem med 36 hål, som ligger vackert belägna längs kusten och erbjuder banor av olika karaktär.

Det enda de har gemensamt är att de under stora delar av året är i otroligt bra skick och har Taurusbergens stolta toppar skymtandes i bakgrunden. Den första golfbanan i Belek byggdes år 1994 och sedan dess har det bara byggts bana efter bana. Många hotell samarbetar med vissa golfbanor och både hotell och golfbanor håller hög klass.

Det är bäst att boka greenfee i paket innan man åker till Belek då de mest attraktiva speltiderna bokas i mycket god tid i förväg. Att åka hit för golfens skull på vinst och förlust kan bli en besvikelse då det kan vara svårt att få rimliga speltider.

Bland annat finns banan Loria med två 18-hålsslingor, som har något att erbjuda alla golfare. Den lite mer utmanande Old Course har långa korridorer där pinjeträden står tätt längs fairwaykanten. New Course är bredare, mer kuperad med många vattenhindren och i det stora hela lite snällare mot spelaren.

Den senaste golfbanan, Cornelia, designad av självaste Nick Faldo, är en 27-hålsanläggning som erbjuder många riktigt bra designade golfhål som slingrar sig vackert fram genom landskapet och som ger även de mest erfarna golfarna en riktig upplevelse.

Ytterligare golfbanor är bland annat Gloria Golf Resort Golf Club, Sueno Golf, Papillon Golf Club och Lykia Links Antalya.

Här hittar du Vings golfresor till Belek.