Kemer

Kemer ligger i ett naturskönt område vid foten av Taurusberget, omgiven av apelsinlundar och olivplantager. Att resa till Kemer är något för dem som vill ha ett skönt strandliv, mysiga promenader i hamnen och spännande utflykter för hela familjen.

Kemer, som ligger cirka 40 kilometer från Antalya, är en charmig liten ort som har utvecklats från att vara en fiskeby till att bli en barnvänlig badort. I Kemer finns stränder och storslagna omgivningar med berg på ena sidan och havet på den andra. Kemer har cirka 12 000 invånare och avståndet till Alanya är cirka 300 kilometer och till Side är det cirka 180 kilometer.

I Kemer är den moderna marinan en naturlig samlingspunkt för befolkning och turister. Här ligger segelbåtar, lyxyachter och restauranger sida vid sida och det fullkomligt sjuder av liv. En promenad i marinan är ett trevligt kvällsnöje för hela familjen.

På varsin sida av hamnen ligger ortens två stränder med massor av parasoller och serveringar. Den ena stranden är en klapperstensstrand med mycket klart vatten medan den andra stranden är en långgrund sandstrand. I närheten av sandstranden hittar du också Moonlight Park, som är ett lummigt grönområde med lekplatser, vattenpark, studsmattor, minigolfbana och delfinarium. Några kilometer utanför orten kan man även kombinera antik historia med bad i staden Phaselis, där det finns romerska ruiner och en vacker sandstrand.

Det finns en lång gågata i centrala Kemer där pubarna, restaurangerna och butikerna ligger tätt. På måndagar är det marknad i Kemer och då kan man fynda bland allehanda stånd. Vill du ha ännu större shoppingutbud ligger Antalya cirka 40 kilometer härifrån, ungefär en halvtimme med buss.

Kemer erbjuder aktiviteter som vattenskidor, vindsurfing och parasailing. Dessutom finns en delfinpark och Moonlight Park, en naturpark med fina växter och träd.

Den största delen av Kemers nattliv är de klubbar och shower som ligger på hotellen. Men det finns även alternativ och under högsäsong kan du dansa under stjärnorna på någon av ortens utomhusdiskotek.