Charter Manavgat:

TUI

Manavgat

Manavgat är en syskonstad till det välkända resmålet Side på Turkiets Medelhavskust, 4 kilometer norrut från Side. Manavgat har cirka 70 000 bofasta invånare och här har människor levt på fiske och jordbruk i århundraden, men nu har även moderna resorthotell växt fram vid de långa sandstränderna.

Staden ligger väldigt vackert belägen vid Manavgatflodens mynning strax intill Taurusbergen och med utblick över det azurblå Medelhavet.

Själva staden Manavgat ligger några kilometer in från kusten, nedanför Taurusbergens gröna sluttningar. Här kan du uppleva det turkiska vardagslivet med små butiker, bagerier, kaféer och en marknad som håller öppet varje måndag och torsdag. I stadens natursköna omgivningar odlas bomull, frukt och grönsaker.

Den smaragdgröna Manavgatfloden slingrar sig både genom staden och förbi hotellområdet vid stranden. Några kilometer inåt land faller den nerför ett vackert hästskoformat vattenfall. Där floden mynnar ut i havet finns en lång landtunga av sand som vänder sig både inåt floden och ut mot Medelhavet. Där kan man välja om man vill bada i sötvatten eller saltvatten. Här kan man även få se havssköldpaddor om man har tur.

Stränderna runt om Manavgat sträcker sig nästan 6,5 mil långa, och här är ingen större trängsel. Längs stränderna ligger en stor mängd hotell.

I den vackra omgivande naturen går det utmärkt att vandra och att cykla. För vandrare finns det stora möjligheter att klättra in i någon av de många grottorna som gömmer sig i bergen.

I Manavgat så finns det basar öppen varje dag och flera olika marknader flera dagar i veckan för den som är sugen på shopping.

Nattlivet i Manavgat går inte av för hackor. Här finns hundratals barer och nattklubbar att välja mellan.