Utflykter på Antalyakusten

Då Antalyakusten är full av historiska platser och byggnader även utanför de större resmålen kan det vara en idé att bege sig ut på någon utflykt under vistelsen här.

De större charterbolagen erbjuder i regel egna utflykter för sina resenärer. Men om du åker själv eller inte är nöjd med urvalet av utflykter som de erbjuder går det att boka utflykter via internet i förväg. På så sätt slipper du riskera att gå miste om utflykten och slipper dessutom riskera att stå i kö för en biljett.

Perge, Aspendos och Kursunlu Vattenfall
På denna heldagsutflykt (ungefär åtta timmar) får du uppleva mycket historia och natur på en och samma utflykt med en engelsktalande guide.
Turen börjar med ett besök i Perge, en antik stad som har sitt ursprung från cirka 1500 före Kristus. Därefter fortsätter utflykten till den grekiska staden Aspendos som grundades omkring år 500 före Kristus och som är allra mest känd för sin välbevarade teater. Turen går sedan vidare till Manavgats vattenfall och även till det vackra Kursunlu vattenfallet med sina fantastiska naturområden.

Här kan du läsa mer/boka utflykten till Perge, Aspendos och Kursunlu.Demre, Myra och Kekova
Följ med på en dagsutflykt som börjar med ett besök i Myra, en gammal stad med vackra ruiner och grottgravar. Staden lär vara den riktiga hemstaden åt självaste Santa Claus, dvs jultomten. Den historiska staden ligger precis brevid Demre, en mindre ort av senare datum. Efter lunch seglar ni ut till ön Kekova, där ni bl a får skåda de sjunkna ruinerna av staden Simena.
Utflykten varar i ungefär åtta timmar och genomförs på engelska.

Här kan du läsa mer/boka utflykten till Demre, Myra och Kekova.

Privat sightseeingtur i Antalya
Den som vill uppleva sevärdheterna i den gamla storstaden Antalya kan få en privat guidad tur som varar i ungefär 4 timmar.
På denna turen får deltagarna uppleva mycket av det historiska Antalya inklusive stadens kända landmärken.

Här kan du läsa mer/boka utflykten i Antalya.