Vattenfallet i Manavgat

Vattenfallet i Manavgatfloden ligger circa 4 km norr om Manavgat stads centrum och är ett av de mest kända vattenfallen i landet.

Manavgatfloden används till bevattning och är viktig för jordbruksområdet i närheten av floden. I floden finns 2 stycken vattenkraftverk och dämningar. Själva vattenfallet ligger några kilometer norr om staden och är omgivet av trädgårdar. I dessa trädgårdar kan man sitta och njuta av det vackra vattenfallet. Fallet är inte mer än ett par meter högt men lika brett som hela floden. Vattenfallet är format som en hästsko och vattnet forsar fram lugnare än vad som är vanligt i andra fall.

Det finns en utsiktsplats i området varifrån man kan ta vackra bilder över fallet. Vidare finns det restauranger, butiker och försäljningsstånd i området. Det är många besökare som passar på att ta en picknick i trädgården vid fallet.

Manavgatfloden rinner genom staden och vid mynningen till Medelhavet kan man bada i färskt vatten. I det natursköna området kring floden går det utmärkt att vandra och det går att klättra in i någon av grottorna i berget.