Vattensporter på Antalyakusten

Med tanke på att hela Antalyakusten består av en massa stränder utmed det varma Medelhavet är kuststräckan som gjord för den som vill änga sig åt vattensporter under semestern.

Det finns väldigt många olika typer av vattensporter man kan ägna sig åt längs kusten, både lugna och stillsamma samt de mer äventyrliga som är avsedda för våghalsarna.

Många hotell arrangerar en del vattensporter åt sina gäster, i regel mot en liten avgift. Men det finns även många andra arrangörer av vattensporter.

De vanligaste aktiviteterna på vatten är vindsurfing, vattenskidor, trampbåt, vattenskoter eller bananbåt som bogseras av en motorbåt. De lite mer vågade aktiviteterna kan bestå av parasailing vilket innebär att man får åka upp i luften med en fallskärm och dras iväg av en motorbåt. Dykning är särskilt populärt i Belek som ligger cirka 4 mil utanför Antalya.

För den som är riktigt äventyrlig kan en utflykt med forsränning, så kallad rafting, vara en upplevelse. Eftersom de höga Taurusbergen ligger så nära havet finns det flera ställen där olika arrangörer anordnar forsränning i floderna som strömmar nedför bergen. Upplevelsen inkluderar den vackra naturen i området och ger garanterat en adrenalinkick även för den som är van vid utmaningar.